Road Racing Grunn & Friends #2

Afgelopen zondag 14 juli was er op het TT Circuit Assen een trainingsdag voor Robin #758, vergezeld door Jeroen (JK Motoren), Jannes (JCustom Works), Elon #282 (welbekend van de ZAC) en Ramon (collega van Jannes).
Met z’n vijven hebben we deze dag pitbox 14 even getest ter voorbereiding op de 4 uren van Assen 2 september aanstaande, want dan zal team Road Racing Grunn ook deze box benutten ✊😉
Vanzelfsprekend leverde het keuren en inschrijven geen problemen op en was het wachten tot aanvang van de 1e sessie om 12.00 uur in groep Fast.

Jannes:

Na de vorige keer (4 juni) op Assen gereden te hebben, heb ik direct de smaak te pakken gekregen en er een motor bij gekocht voor op het Circuit. Het is een Suzuki GSX-R 600 k4 geworden. De motor in de weken hiervoor klaar gemaakt (thnx JK Motoren voor de onderdelen en ondersteuning waar nodig), dus vandaag de eerste keer op de baan met deze fiets. Ik heb ervoor gekozen om nog 1x een circuittraining te volgen bij 2TheExperience, dus ik rij vandaag achter een instructeur.

Robin over Sessie 1

Altijd weer “rustig” warm draaien zo’n 1e sessie, maar wel weer gelijk een vertrouwd gevoel op “ons” thuiscircuit TT Assen.
Na een trainings- en wedstrijddag Zolder waar ik weer veel gezien heb en zoals jullie inmiddels weten het nodige gebeurd is😢 is het te fijn om juist vandaag weer hier op Assen mijn rondjes te maken.
Deze sessie afgesloten met een lage 1:57, dus het ritme zat er gelijk al weer in.

Jeroen over Sessie 1:

Eindelijk was het dan zover. We mochten weer een aantal ronden rijden op het mooie TT Circuit.
De laatste keer (4 juni) had ik helaas koelingsproblemen met mijn GSX-R 600 en kon daardoor niet helemaal lekker rijden. Na de reparatie nog niet meer kunnen testen, dus het moest hier blijken of alles nu goed is.

Na een aantal ronden in de 1e sessie zag ik dat de koelingsproblemen gelukkig verholpen waren. En kon het tempo opgevoerd worden. Dit kwam direct uit op een 2:06. Hier was ik al zeer tevreden mee, omdat mijn PR op een 2:03 staat.

Jannes over Sessie 1:

Net als de vorige keer inschrijven en keuren en wachten tot de 1e sessie zou beginnen.
11.00u de 1e sessie begint, In Groep 2 ingedeeld, dus mooi vooraan de baan op. Deze 1e sessie was toch wel even wennen aan de nieuwe fiets, aangezien ik hier nog niet op gereden had. Na een paar rondjes was het gevoel er wel en heb ik lekker kunnen rijden.

Sessie 2

Robin over Sessie 2

Tegelijk met Bart en Roy “R”acing de baan op en weet hen al snel te passeren, echter weet ik ook dat Roy normaal sneller is dan ik.
Het duurt dan ook niet lang voordat hij mij inhaalt en ik probeer aan te haken, dit lukt uiteindelijk 2 en een halve ronde aardig. Ik sluit de sessie af met een 1:56.028. (rij binnenkort een rondje mee op YouTube). Jaja, een nieuw PR weer op Assen 👊

Jeroen over Sessie 2:

De 2e sessie startte ik ook direct met een goed gevoel. De motor voelde goed aan en dat was ook direct te zien aan de rondetijd van 2:01 (een nieuw PR)!

Jannes over Sessie 2:

In de 2e sessie werd direct het tempo lekker opgevoerd en hadden we alweer rondetijden op de klok staan die gelijk waren aan die van de circuitdag in juni. Het vertrouwen in de fiets groeide, dus het gas ging er ook steeds meer op. Tijdens het nabespreken met de instructeur en de groep werd daarom besloten dat het tempo omhoog kon.

Sessie 3 en 4

Robin over Sessie 3 en 4

In de 3e sessie ging ik toch op jacht om in de 1:55 te komen echter begon de motor achterop het circuit toch wat gripproblemen te vertonen in de bochten naar rechts waardoor ik uiteindelijk bleef hangen in de 1:56’ers.
Op zich prima, aangezien ik al bijna 3 dagen met dezelfde achterband onderweg was.

 

Gezien de gripproblemen had ik voor aanvang van sessie 4 wat gespeeld met de bandenspanning, mede op advies van Ricardo Brunings die deze dag ook nog aanwezig was nadat hij de dag ervoor de 501 van Assen had verreden met Jan Nap. Het spelen met de bandenspanning mocht echter niet baten en de gripproblemen werden alleen maar groter, waardoor ik heb besloten om sessie 5 te skippen. Met het oog op 18 juli, als we op het fantastische circuit van Spa Francorchamps gaan rijden, geen gek idee.

Jeroen over Sessie 3 en 4:

De 3e en 4e sessie heb ik vrij constant gereden om me te focussen op kijk- en rempunten. Bij terugkomst in de pitbox bleek dat ik vrij constant 2:04 reed.

Jannes over Sessie 3 en 4:

Sessie 3, het tempo omhoog brengen. Na een lekkere start liepen we na 2 of 3 rondes helaas op een achterblijver, welke de groep verloren was. Deze is dus opgepikt door onze instructeur. Natuurlijk belangrijk voor de veiligheid, maar hierdoor werd het tempo van onze groep wel erg naar beneden gehaald. De rest van de sessie dus maar wat aandacht besteed aan lijnen rijden en voor het gevoel extra over de curbs rijden etc.
Sessie 4, dan in deze sessie maar het gas verder open draaien. En dat is gelukt, lekker gereden en redelijk vrij baan gehad met onze groep. In deze sessie zijn we tot een tijd gekomen van 2:17. Het begint er dus langzaam aan wat op te lijken! Met een goed gevoel de baan af en op naar de laatste sessie.

Sessie 5

Jeroen over Sessie 5:

Ook de 5e sessie verliep vrij rustig tot de laatste ronde. Hier merkte ik in een bocht naar rechts dat ik de grond raakte met de motor. Dus ik ging in ieder geval plat genoeg! Bij terugkomst in de box bleek dat mijn stepjes en zijkuip het asfalt raakten.
Met wat tips op zak gaan we a.s. donderdag 18 juli op Spa Francorchamps bezig met de zithouding, zodat de motor iets meer rechtop kan blijven waardoor we misschien nog iets sneller kunnen gaan.

Jannes over Sessie 5:

Sessie 5 is bij 2TheExperience een vrij rijden sessie. De instructeur rijdt nog mee de baan op, maar laat de mensen uit de groep dan passeren om vervolgens je eigen rondes te kunnen rijden. Hier keek ik erg naar uit. Je hebt dan namelijk geen beperking meer van de groep of de lijnen/rempunten van andere rijders uit je groep. Helaas werd de sessie na 4 rondes rood afgevlagd, omdat er aan het eind van start/finish iemand behoorlijk had gecrasht was. Door de rode vlag maar 4 ronden kunnen rijden; ik was voor m’n gevoel net lekker het tempo aan het opschroeven. In deze sessie toch nog een 2:14.765 kunnen rijden, weer 3 seconden sneller dus. Het zijn nog geen super snelle ronde tijden, maar voor een 2e keer op het circuit ben ik dit tevreden. Al met al een zeer geslaagde dag dus, iedereen bedankt voor de gezelligheid en op naar de volgende circuitdag.

Op naar de volgende

Al met al was het weer een nuttige én gezellige dag, met veel bezoek van enthousiaste familieleden, vrienden en kennissen. Ook was Joost #759 er voor wat ondersteuning met bokjes en bandenwarmers, waardoor het team mooi weer compleet was.

Het Road Racing virus verspreidt zich als een olievlek door Grunn, enthousiastelingen achterlatend met een té grote drang om zelf ook circuitervaring op te doen. Dat juichen wij als raceteam natuurlijk alleen maar toe 👊!

Foto’s natuurlijk

Categories: Vrij rijden