Ondanks bar slechte weersvoorspellingen stond Team Grunn maandagochtend 15 juni weer vroeg paraat om te vlammen op Assen. Even na 7u ’s ochtends werden samen met Bert #757, Ramon #689 en Jannes #187 de tenten, motoren en koffie weer klaargezet.

Oorspronkelijk was deze dag bedoeld als Race 3 en 4 van de EuroCup 2020, maar formeel zijn wedstrijden helaas nog niet toegestaan. Het zou deze 15e juni dus nog bij trainingen en proefstartjes blijven. Bert, Ramon en Jannes namen deel aan de Training Opleiding MotorSport (TOMS) en voor Robin en Joost was er een aangepast programma, getiteld Exclusief Training Licentiehouders (ETL).

De dag van Joost #759

Lang op gewacht, maar nu dan toch ‘eindelijk’: in de regen rijden! Ergens keek ik hier enorm naar uit, maar mede door de korte tijd die ik had om te wisselen naar regenbanden (we wisten van tevoren niet zeker of het asfalt nat zou zijn), was de ochtend vrij stressig.

Na ca. 3 rondjes begon ik me aardig thuis te voelen op een nat Assen, zoals te zien in de video hieronder uit Sessie 1. Gedurende de dag werd de baan steeds droger en na de 2e run ben ik terug gewisseld naar semi-slicks. Wat een leerzame dag was dit zeg!

 

De dag van Robin #758

Deze dag wilde ik wat anders gaan rijden op de 1000, nadat ik wat onboards van mezelf van afgelopen 10 juni had bekeken. Wat hoger in de toeren durven rijden en experimenteren met een ander schakelpatroon.
Het werd een TE bizarre dag… van een afgebroken schakelstang die we ternauwernood konden fixen, tot een verkeerde bandenkeuze (slicks terwijl het nog niet goed droog was), tot een vergooide sessie vol “Code 60” vlaggen, een bijna crash én een verbetering van mijn PR naar 1:53.306. En dat op de 2e dag ooit met deze motor 🤗

Hoogtepunt van de dag 🔥🔥

Hoogtepunt van de dag is in dezen misschien niet het juiste woord;”Safe of the day” zou meer op de plaats zijn. Op bizarre wijze heeft Robin een crash met een mede rijder in de Ramshoek weten te voorkomen; vlak voor de grindbak kon hij ook nog weer de baan opsturen. Dit incident is zeker een leermoment geweest, gelukkig zonder verdere gevolgen 👌 Deze Safe of the day zie je vanaf ca. 2:00 in de volgende video:

 

Bewogen dagje

Het was een zeer bewogen dag, waar echt van alles in zat. Wat was het ook fijn dat onze naaste familie er weer bij mocht zijn! 😷 We hebben allen enorm veel geleerd en beide motoren konden weer heelhuids achter slot en grendel ✨
Onze speciale dank gaat nog uit naar Jeroen #137 en Dorrit, voor het meedenken en helpen om Robin’s schakelstang te fixen. Bert en Ramon, congratz met het behalen van het TOMS certificaat en Jannes, we vertrouwen erop dat je de boel snel weer snel up & running hebt en kunt meegenieten 🔥🔥

Foto’s natuurlijk!

Met dank aan o.a. WegraceInfo.nl en Gesina Fotografie 🤩

Categories: EuroCup2020