Afgelopen 13 september was het tijd voor weer een nieuw Road Racing Grunn avontuur: Robin #758’s deelname aan een wedstrijd van de OWCUP op het TT circuit van Assen. Dit deed hij niet alleen, maar samen met Frank van Geffen #77, die ook in de ZAC rijdt. De heren startten voor het eerst in de ONK SportCup 1000.

Joost #759 was aanwezig om te ondersteunen deze dag, dus was het team toch weer compleet. In de ochtend stonden er 2 kwalificaties van 25 minuten op het programma en in de middag werd er 1 race verreden van 10 ronden.

 

De kwalificaties

Na de inmiddels gebruikelijke ochtendrituelen, het inschrijven en een wel heel bijzondere keuring (iets met wel of geen explosafe in de tank) was het om 09.45u tijd voor de 1e kwalificatiesessie. Uiteraard was Robin meer dan nieuwsgierig naar het niveau van de OW cup en in de SportCup 1000 klasse.

Robin over QP1:
De baan was op sommige punten nog niet helemaal droog, met name de meeste curbstones en net ernaast was het nog vochtig, dus opletten en lijnen aanpassen.
Een paar x zat ik toch iets te wijd en stapte het achterwiel gelijk weg; zelfs op de Veenslang slipte het wiel een x door 🙈😂
Ik kon gelijk goed meekomen en merkte al dat ik zeker niet de langzaamste zou zijn in deze klasse vandaag, wat uiteindelijk ook terug te zien was op de tijdlijst.
P8 van de 30 rijders met een 1:55, een prima begin van de dag 👍

Helaas constateerde Frank voor aanvang van de 2e kwalificatie dat de uitlaat van zijn Pani niet meer aansloot en daardoor lekte. Hij kreeg dit ook niet zomaar gefixt en dat betekende einde dag voor hem 😔

Robin over QP2:

Tijdens de 2e kwalificatie was de baan wel helemaal droog en kon deze weer volledig benut worden ✊
Ik begon alweer aardig op dreef te raken en zag dan ook meerdere 1:54’ers voorbij komen deze sessie: prima dus!!

 

Uiteindelijk kwalificeerde Robin zich als 11e, met een snelste tijd van 1:54.1, een nette tijd én voor het eerst dit jaar een 54’er tijdens de kwalificatie.

Middagpauze

De wedstrijd werd pas om 15.40u verreden, dus was het was even oldskool bivakkeren op de paddock. Omdat Frank huiswaarts keerde met de tent die we vandaag deelden en Joost thuis nog wat werk had liggen, had Robin in zijn 1tje een nogal lange middagpauze, op de paddock zonder tent. Eigenlijk zoals Robin ooit begon, zonder luxe en allerlei toeters en bellen.
Vlak voor de wedstrijd kwam er gelukkig weer support in de vorm van Bert, Joost (weer terug) en ook Robin Johnson #623 kwam langs om de wedstrijd te zien 👍

 

De Race

Aan het einde van de warm up lap is het in de OWCUP, net als in de ZAC, direct opstellen voor de race. Robin op P11 tussen al die dikke 1000cc motoren, de lichten aan -bij veel motoren is de launch control te horen-, de lichten uit… en weg!!!

Robin over de Race:

Ik kom niet heel goed van mijn plek en moet de 1e ronde gelijk vol aan de bak om plekken goed te maken; dit lukt dan ook aardig. Ik krijg vrij baan en heb uitzicht vanaf P13 op de rijder voor me, dus dat is een mooi richtpunt.
Echter komt het niet zover, want ik raak in een heftige strijd verwikkeld met een Yamaha R1 en een Suzuki GSX-R 1000. Op rechte stukken zoals de Veenslang moet ik het afleggen, maar door uitremmen en ertussen gooien kom ik vaak weer terug.
De race wordt 2 ronden voor het einde afgevlagd i.v.m. met een zware crash tussen De Bult en Mandeveen. Hierdoor eindig ik op P15 van de 30, met een voor mij nieuwe racepace van bijna constant 1.54’ers.
Al met al niet slecht gedaan dus en een fantastische battle gehad tijdens de race! ✊

That’s all folks!

Na de race hebben we de boel opgeruimd en nog ff nagekletst met Robin en Joyce #119 die ook was komen kijken 👊
Toen Robin met de GSX-R 750 weer naar Niezijl reed, onderweg regelmatig in de spiegel kijkend naar de motor op de trailer, kwam langzaam weer het besef wat we dit jaar allemaal gedaan hebben. Vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten zijn er geweest. Het gevoel wat nu echter overheerst is TROTS!

We zijn, in het speciaal onze sponsors en support, ongelooflijk dankbaar dat we dit allemaal hebben kunnen doen. Er komt nu een (gedwongen…) periode van bezinning en uiteraard gaan we met jullie nog terug blikken op afgelopen racejaar. Houd dus vooral de site en socials in de gaten!

Foto’s ✨

Categories: OWCUP