Moi,

Ik ben Joost van der Woude, 30 jaar, online media adviseur, geboren Groninger en gek op motoren. 13 Jaar(!) na mijn laatste pocketbike race, sta ik dit jaar weer op de startgrid!

Joost #759Vrouger stond ik als brommerrijder uit Tolbert vol ontzag naar de toen nog CC-Races en de Eemshaven wegraces te kijken. Dat er in de 21e eeuw geen enkele stratenrace meer in Ommeland zou worden gereden, was niet per se mijn reden om onze sport weer te willen beoefenen en promoten, maar deze gedachte helpt natuurlijk wel mee.

Ik ben er zo-eentje die sinds zijn 12e trouw ieder jaar naar de Dutch TT in Assen gaat, naast de vele bezoekjes aan WSBK, BSB en natuurlijk de ONK/OW/ZAC/IRRC. Ooit hielp onze vader een kartwedstrijd op de Grote Markt te organiseren; het zit in de familie blijkt wel weer.

Samen met mijn broer Bert heb ik wat jaren in de Nederlandse Minibike Cup geracet, op zelfbouw bikes. Toen ik ging studeren en werken, heb ik de racehelm even aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen.

Ik heb de stap naar het echte werk al járen willen zetten en juist nu ben ik -mede aangespoord door enkele levensgebeurtenissen- vastberaden om in 2019 serieus motorraces te rijden met mijn Yamaha R6 op Assen, Zandvoort en andere beroemde circuits. Via het Motor Forum ken ik Robin, een fantastische gast waarmee ik -onder anderen- de paddocks ga voorzien van nóg meer racegekken.

Niet zonder jullie, sponsors en Club Tikkie ❤️

Wil jij ook sponsoren?

Join the Club!

Joost van der Woude #

 

Joost#59