Moi!

Teamfoto 2020 - Mooi Creatie

Ik ben Joost van der Woude, 31 jaar, Stadjer  en gék op motoren. Rond mijn middelbare schooltijd racete ik samen met mijn broer Bert in de Nederlandse Minibike Cup, op zelfbouw bikes die onze vader prepareerde. Toen ik ging studeren en werken, heb ik de racehelm even aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen.

Mijn motorrijbewijs haalde ik pas begin 2018. Rond die tijd leerde ik racemaatje Mariska #393 kennen en in april kocht ik mijn eerste motor, een Honda CBR 600F uit '94. De eerste circuitdag volgde in juli (Mettet, BE) en smaakte absoluut naar meer. In augustus reed ik voor het eerst op het TT Circuit Assen en daar was een bijzondere bezoeker aanwezig: Robin #758!

Seizoen 2019

Vanaf najaar 2018 werd Road Racing Grunn -dat als Facebook pagina al bestaat sinds 2012- nieuw leven in geblazen. Van HPS Motoren in Hoornsterzwaag kon ik Mariska's ex-'03 Yamaha R6 overnemen en dankzij JK Motoren in Niezijl kon ik vertrouwen op technisch advies en onderhoud.

1e Paasdag 2019 haalde ik mijn racelicentie en 2e paasdag stond ik samen met Robin voor het eerst op een échte startgrid! En dat viel me niets tegen; ik heb in mijn eerste racejaar leuk wat progressie geboekt. Mijn Assen-PR ging van 2:17 naar 1:58.0 en ik werd gepromoveerd van de NK Rookies naar de NK 600 F2, waarin ik als 13e van 40 eindigde!

Seizoen 2020

Ook in 2020 zal ik -zodra het weer wordt toegelaten- aan de start verschijnen in de ZomerAvond Competitie. Naast races in de EuroCup 600 Sport klasse op o.a. Assen en Zandvoort, wil ik zoveel trainen als mogelijk op verscillende circuits in Europa. Hoe mijn seizoen er precies uit gaat zien lees je via onze site en socials!

Als je net zo enthousiast bent als wij en wilt helpen mijn doelen te behalen, kun je mij sponsoren door lid te worden van Club Tikkie 😎

Join the Club!

Sponsor Joost

Joost van der Woude #