Wedstrijdverslag race 3 18-05-2024 #proclass1000 #IDC
Afgelopen zaterdag werd race 3 verreden van het IDC kampioenschap op Assen. Het Team was compleet en het weer was perfect voor een mooie wedstrijddag ๐Ÿ–ค๐Ÿค๐Ÿงก. Beide rijders komen dit jaar uit in de ProClass1000 klasse, te mooi om eens gezamenlijk de baan op te gaan
Jordy zijn racedag;
Q1;
Het ging naar verwachting al redelijk goed elke ronde wist ik me te verbeteren en kon ik de wat snellere jongens goed volgen.
Q2;
Hier kon ik helaas mijn tijd niet meer verbeteren, maar heb wel een goede sessie kunnen rijden.
De race;
De start was redelijk vanaf P38, ik won meteen wat plekjes en had ook de aansluiting met de rijders voor mij dus dat beloofde wat. Na een tijdje klem te hebben gezeten achter een rijder kon ik er eindelijk voorbij. Hierna volgende er een paar leuke ronden met 2 andere coureurs waarbij het constant stuivertje wisselen was qua positie. In de laatste ronde had ik al in me hoofd de rijder voor mij moet ik nog pakken!!! en ja hoor de uitrem actie in de GT bocht lukte en ik was er voorbij๐Ÿ‘Œ. Uiteindelijke ben ik gefinished op P32. Het was weer een goeie en leerzame dag waarbij we weer de nodige meters hebben kunnen maken op de ZX10R.
Robin zijn racedag;
Q1;
Met de “oude” Mille was het weer te leuk om rond te sturen tussen al dat nieuwe spul en met weinig kilometers gereden nog kon ik een 1.57 neerzetten.
Q2;
Deze kwali ging nog wat beter en met een 1.56.1 mocht ik starten vanaf P32, op zich niet slecht in een groot startveld.
De race;
Tijdens de start kwam ik goed weg en kon gelijk de strijd aan gaan met de veel nieuwere motoren om me heen zo rond P26/27, op de rechte stukken moest ik het afleggen maar in het bochtige werk en op de rem maakte ik veel goed. Helaas kreeg ik halverwege ronde 6 versnellingsbak problemen en heb ik de Mille aan de kant gezet. Al met al ben ik gematigd tevreden ja ik heb nuttige meters kunnen maken maar ook ja ik baal als een stekker vanwege het uitvallen. Maar goed kop omhoog en door, er komen nog meer dagen dit jaar๐Ÿ˜‰๐Ÿ”ฅ.
De eerst volgende race nu is voor Robin deelname aan de #Ducaticlubraces aanstaand weekend en Jordy moet nog even wachten op zijn volgende race avontuur dit zal zijn tijdens de #5uurvanassen in Juni.
We willen iedereen bedanken die langskwam of ons weer op een andere manier gesteund heeft! Ook in de box zelf hing een goede sfeer samen met Martijn Heidinga Frank Van Den Heuvel en Peter Buijs en Sam Verhulst