Robin

Driver 758

Ik ben Robin 47 jaar, woonachtig in Niezijl en 1 van de oprichters en rijders van Team RoadRacingGrunn. Sinds 2008 rij ik op diverse circuits binnen Europa en dit werd alsmaar groter en groter totdat een periode van 4 jaar wonen in het buitenland deze fantastische hobby onderbrak. Vanaf 2017 heb ik de draad weer opgepakt en in 2019, na het behalen van mijn racelicentie en oprichting van ons raceteam, ben ik gestart in de ZomerAvondCompetitie met een Suzuki gsxr 750 k4. In dit jaar promoveerde ik twee keer, met diverse podiumplaatsen en een pole position, vanuit de Rookie klasse door naar de ProCup1000. Seizoen 2020 en 2021 reed ik met een Suzuki gsxr 1000 k9 wederom in de ProCup1000 met wisselende successen waaronder twee keer een podium tijdens de 5uurvanAssen een endurance race. Ook heb ik in 2021 het youngtimer racen uitgevonden wat ik toen nog deed met een Suzuki gsxr 750 srad. In 2022 werd de overstap gemaakt naar het International Dutch Championship het IDC en in dat jaar kwam ik uit in de ProClass1000 met een Kawasaki zx10r en werd er met een Suzuki gsxr 1000 K1 deelgenomen aan twee youngtimer wedstrijden met als resultaat twee keer een P2 podium. Afgelopen jaar heb ik in de Superbike klasse van het IDC gereden, helaas door pech vielen de resultaten tegen en was er zeker meer mogelijk geweest echter mocht het niet zo zijn.

Mijn doelstelling voor aankomend jaar is zoveel mogelijk deelname aan wedstrijden in de ProClass1000 en eindigen bij de eerste 10. Verder rijden we weer een paar endurace- en youngtimer wedstrijden. Op naar een nieuw mooi jaar!